Residentie Olluyn

Kapelsesteenweg 366 , 2930 Brasschaat
In voorbereiding

Residentie ‘Olluyn’ ontleent haar naam aan het verleden. Tussen 1934 en 1963 was op deze site Cine Rio gehuisvest. Deze dorpscinema was in de wijde omgeving gekend en werd van het begin tot het einde uitgebaat door Edgard Olluyn, een gedreven cineast. Hij filmde heel wat kermissen, koersen en lokale feesten waarvan hij de zelfgemaakte filmpjes in het voorprogramma van de grote klassieke films vertoonde. In Cine Rio was destijds ook wat ruimte voor nachtelijk dansplezier.
Nadat de voormalige cinema werd omgebouwd tot showroom voor kantoormeubelen is het anno 2021 tijd voor een nieuw verhaal. De naam van de nieuwe residentie verwijst naar de voormalige uitbater van de cinema, om zo de link met de bestemming die de site ooit had te vereeuwigen.

Het opzet voor deze site is het realiseren van commerciële ruimte in de plint om zo lokale kleinhandel een kans te geven en te zorgen voor een levendig beeld op deze centrale ligging.
Op de bovengelegen verdiepingen zullen appartementen worden voorzien welke toegang krijgen tot het gebouw via de achtergelegen Sint Antoniuslei.
In de ondergrondse verdieping wordt parkeergelegenheid gerealiseerd. In het project wordt tevens gedacht aan een ruime fietsenstalling.

Het project is langs de voorzijde gelegen langsheen de Kapelsesteenweg in het handelscentrum van Mariaburg en langs de achterzijde langsheen de Sint Antoniuslei. In de onmiddellijke omgeving kan je heel wat fiets en wandelpaden vinden als ook gezellige en gekende restaurants en winkels op wandelafstand. De ligging is strategisch ten opzichte van openbaar vervoer alsook de op- en afritten van de autostrade, doch ver genoeg om er geen hinder van te ondervinden.Meer informatie?

Share this

in voorbereiding mei 2021
in commercialisatie
gerealiseerd