Residentie Hompus

Grote Pieter Potstraat 34 , 2000 Antwerpen
Gerealiseerd

Achter deze gevel in neoclassicistische stijl, naar een ontwerp van architect Ferdinand Hompus uit 1884, bevinden zich 4 prachtige appartementen welke tot in de kleinste details en op hoog niveau gerenoveerd zullen worden.
Dit eigendom kent een rijke geschiedenis met o.a. een prachtige muurschildering in de hal, prachtige plafondhoogtes, moulures, houten vloeren, ...
Dit historische gebouw wordt een prachtig "boutique" project met slechts 4 appartementen is bestemd voor kopers die op zoek zijn naar het betere vastgoed.
De stijl en afwerking welke destijds nagestreefd werd door haar bouwheer baron Auguste Franz Joseph van Haeften (Antwerpen, 1825-Antwerpen, 1891), schoonzoon van graaf Auguste Pierre Reusens (1811-1879), kasteelheer van Brasschaat, zal, weliswaar in hedendaagse uitvoering, terug gecreëerd worden.
Oplevering geraamd zomer 2020.

Absolute TOPligging in het historische centrum van Antwerpen. De Grote Pieter Potstraat is een autoluwe verbindingsstraat tussen de gekende Suikerrui en de Vlasmarkt en zou al bestaan sinds de 12de eeuw. Het uitzicht van de straat wordt grotendeels bepaald door enkele topgevels waaronder o.a. de Pieter Potkapel en het huis gekend als 'den Hopsack'. Aan de achterzijde van de Grote Pieter Potstraat bevinden zich de kaaien en de Schelde. Ook de Kathedraal, Grote Markt, het Steen, etc bevinden zich op wandelafstand net als diverse winkels, restaurants en uiteraard openbaar vervoer.Meer informatie?

Share this

in voorbereiding juni 2019
in commercialisatie
gerealiseerd